Пошук по сайту:

Ексміністр оборони: Польща може допомагати з обслуговуванням літаків F-16

Ексміністр оборони: Польща може допомагати з обслуговуванням літаків F-16
Ексміністр оборони: Польща може допомагати з обслуговуванням літаків F-16

Польща може допомагати з обслуговуванням літаків F-16, які союзники передадуть Україні, адже має для цього відповідну інфраструктуру, а також з їх переміщенням до України.

Таку думку висловив ексміністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич.

“Думаю, що йдеться про обслуговування, ремонт F-16, а також про перекидання літаків в Україну, адже це питання відповідної логістики і це може відбуватися через територію Польщі”, - заявив Онишкевич.

За його словами, Польща має дуже добрі можливості щодо обслуговування і ремонту F-16, адже має власні літаки такого типу.

Польський експерт зазначив, що йдеться також про переміщення літаків в Україну, що має бути зроблено так, аби про це не дізналися росіяни, не намагалися цьому зашкодити і не довідалися, де дислокуватимуться українські F-16 на території України.

Він зазначив, що у цьому контексті важливими є технічні питання, зокрема, у який спосіб вони потраплять до Польщі, а згодом – до України. За його словами, з літаків, які передаються Україні, має бути вимотувано ідентифікатори НАТО, у зв’язку з чим у повітряному просторі Альянсу літаки будуть "невидимими". Тому їх супроводжуватимуть, наприклад, польські або союзницькі літаки F-16. Таким чином, їх буде видно для систем повітряного контролю Польщі і НАТО й виключено, що це потенційно ворожий об’єкт.

Читайте по темі: Правильною відповіддю Заходу на удари по Львову була б передача "Томагавків", - Чернєв

 

Коментарі:

comments powered by Disqus