Пошук по сайту:

Politico: Берлін схиляється до того, щоб дозволити Україні бити по РФ німецькою зброєю

Politico: Берлін схиляється до того, щоб дозволити Україні бити по РФ німецькою зброєю
Politico: Берлін схиляється до того, щоб дозволити Україні бити по РФ німецькою зброєю

Уряд Німеччини обережно відмовляється від своїх сумнівів щодо дозволу Україні завдавати ударів по військових об’єктах на території Росії за допомогою наданої зброї.

Politico нагадує, що у вівторок канцлер Олаф Шольц заявив, що Україна може використовувати зброю, що поставляється Німеччиною, "у рамках міжнародного права", що дасть змогу використовувати її проти такого агресора, як Росія.

Зазначається, що це було не так ясно, як в інших країнах щодо цієї теми. У середу Берлін зробив спробу прояснити плутанину щодо того, що мав на увазі Шольц.

Прес-секретар Шольца Штеффен Хебестрайт заявив журналістам, що "оборонні дії України не обмежуються власною територією, і [можуть] поширюватися і на територію агресора". Водночас він підкреслив, що не може розкрити точних домовленостей із Києвом щодо використання німецької зброї, оскільки вони "конфіденційні".

Хебестрайт далі стверджував, що заява Шольца річної давності, в якій він сказав, що існує "консенсус" про те, що Україна не буде використовувати німецьку зброю на російській землі, була "констатацією фактів", що була вірною на той момент, але не обов’язково може бути застосована до майбутнього.

Читайте по темі: Загарбники вдарили по Бериславському району Херсонщини, загинули двоє людей

Людина, знайома з позицією уряду Німеччини, також повідомила, що Шольц виступає за дозвіл використання західної зброї проти цілей усередині Росії, не вдаючись у подробиці.

"Мені здається дивним, - заявив Шольц журналістам у вівторок, - коли деякі люди дискутують і кажуть, що їм [українцям] не дозволено захищатися і вживати відповідних для цього заходів".

Коментарі:

comments powered by Disqus