Пошук по сайту:

РФ оговталася від поразок 2022-го: війна стала змаганням витривалості, - WP

РФ оговталася від поразок 2022-го: війна стала змаганням витривалості, - WP
РФ оговталася від поразок 2022-го: війна стала змаганням витривалості, - WP

Росія оговталася після розгромних поразок 2022 року, коли її план бліцкригу повністю провалився. Тепер Росія демонструє зростаючу стійкість, тож Захід має віднайти новий план підтримки України.

Про це йдеться у редакційній статті The Washington Post.

Наочною демонстрацією зростаючої стійкості Росії WP вважає початок наступу на півночі Харківської області.

Видання зазначає, що Росія отримує потужну ресурсну підтримку від Китаю, який надає зокрема промислове обладнання та критичні компоненти для військової промисловості. Своєю чергою Іран та КНДР здійснюють прямі поставки безпосередньо зброї.

Тим часом усередині самої Росії давно придушено будь-які можливості для спротиву путінському режиму, і зараз рівень влади Путіна в Росії дорівнює диктатурі Сталіна.

Читайте по темі: Загарбники вдарили по Бериславському району Херсонщини, загинули двоє людей

Не можна сказати, що для Путіна все йде гладко. Російські втрати на фронті залишаються величезними, компанія "Газпром" — джерело 10% доходу Москви — зазнала величезних збитків за підсумками 2023 року, вперше за понаад два десятиліття. Проте західні санкції не змогли зруйнувати російську економіку, і експорт нафти продовжує забезпечувати 30% державного доходу. Торгівля ведеться в порушення західних санкцій.

"Потрібно зробити більше, щоб посилити ці санкції та позбавити пана Путіна ресурсів для продовження війни", – наголошує WP.

Видання зокрема посилається на пакет рекомендацій, підготовлений Міжнародною робочою групою Стенфордського університету (США). Зокрема експерти рекомендують Заходу наступне: 

  • додаткові санкції щодо нафти, газу та металів; 
  • всеосяжне мито на решту імпорту з Росії; 
  • заходи на протидію обходу існуючих санкцій; 
  • використання заморожених активів Росії на підтримку України. 

"Росія пристосувалася до існуючих санкцій. (...) Як і багато війн за всю історію, ця перетворилася на змагання кмітливості та витривалості, які Україна та Захід не можуть дозволити собі програти", – пише WP.

Коментарі:

comments powered by Disqus