Пошук по сайту:

The Times: Наступні кілька тижнів будуть критичними для України

The Times: Наступні кілька тижнів будуть критичними для України
The Times: Наступні кілька тижнів будуть критичними для України

Наступні кілька тижнів будуть вирішальними для України. Про це пише The Times на тлі ситуації в Харківській області, розмірковуючи про те, чи надійде допомога від країн Заходу вчасно, щоб змінити ситуацію.

Газета зазначає, що на поточний момент українські командири прораховують мотиви просування військ РФ у Харківській області: чи є це відвертанням уваги, покликаним відволікти українські резерви від битви за Часів Яр, важливої стратегічної позиції на Донбасі, чи це “справжній напад” на Харків.

Зазначається, що на даній ділянці фронту у РФ накопичено близько 35 000 військовослужбовців.

“Цього явно недостатньо, щоб захопити сам Харків, але, можливо, це не мета. Якщо росіянам вдасться пройти всього на кілька кілометрів далі, вони зможуть спрямувати ствольну артилерію на місто і почати агресивний обстріл… Імовірно, мета полягає у русі на південний захід у напрямку села Липці, приблизно за 25 км від центру Харкова. Якщо росіяни доберуться туди, союзникам по НАТО доведеться спостерігати за тим, що відбувається з містом, і шукати відповіді на запитання, чи могли вони запобігти цьому, відправивши літаки й боєприпаси раніше”, – ідеться в публікації.”

Видання також звертає увагу на те, що наразі російська піхота здебільшого атакує невеликі населені пункти у відносно невеликих кількостях, вочевидь, більше орієнтуючись на розширення лінії фронту, аніж на її поглиблення. І найгострішу проблему для українців зараз представляє рух російських військ на південний схід, до Вовчанська.

Читайте по темі: У Одесі знову чутно вибух

“На захід від міста росіяни просунулися найдалі в напрямку річки Донець. Якщо вони візьмуть міст у Бухруватці, вони можуть перекрити постачання української логістики в місто. Просування звідти на південь берегом річки Донець ускладнило б постачання міста Куп’янська. Більші російські сили вже давно намагаються відкинути українців за річку Оскіл, щоб загрожувати основним силам України на Донбасі з півночі”, – пише The Times.

Автори матеріалу констатують, що зараз українським генералам необхідно буде вирішити, куди відправити цінний ресурс у вигляді піхоти: до Харківської області, де “по них може бути безкарно завдано удару” (з огляду на заборону США на використання ракетних систем на території РФ), або в бій за Часів Яр, сподіваючись утримати Донбас.

Коментарі:

comments powered by Disqus