Пошук по сайту:

В ISW розповіли, що змусить Путіна закінчити війну проти України

В ISW розповіли, що змусить Путіна закінчити війну проти України
В ISW розповіли, що змусить Путіна закінчити війну проти України

Західні партнери України можуть послабити прагнення Росії вести затяжну війну проти України та зруйнувати впевненість Володимира Путіна в можливості досягти успіху силою.

Про це повідомляє у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що нинішня стратегія перемоги Путіна базується на здатності Росії витримати обіцяну західну військову допомогу Україні та мобілізувати значну частину своєї економіки та населення для участі у війні.

У звіті йдеться про те, що Путін та російське військове командування все більше бачать стратегічну необхідність утримання ініціативи на всьому театрі воєнних дій. Аналітики Інституту переконані, що Кремль намагатиметься перешкодити Україні зосередити достатньо особового складу і ресурсів для ведення успішних оборонних операцій, що в кінцевому підсумку може призвести до поразки України у війні.

В ISW зазначають, що стратегія перемоги Путіна ґрунтується на припущенні, що Україна не зможе звільнити значні території. Якщо ж Збройні Сили України зможуть швидко нейтралізувати російські здобутки та перехопити ініціативу на полі бою або на всьому театрі воєнних дій, повільний прогрес Росії втратить своє значення.

Читайте по темі: "Слуга народу" Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем, — ЗМІ

Таким чином, західна військова допомога та зусилля з формування Збройних Сил України, які дозволять їй перехопити ініціативу, мають вирішальне значення для зміни розрахунків Путіна. Без подальших значних поразок Росії, малоймовірно, що диктатор змінить свою оцінку щодо можливості знищення України.

"Західна безпекова допомога, яка забезпечить українські сили необхідним обладнанням та зброєю в обсязі, вчасно і на регулярній основі, та які потрібні ЗСУ для проведення операцій зі звільнення значних територій окупованої України, залишається єдиним можливим шляхом послаблення намірів Путіна знищити українську державність та ідентичність, незважаючи на час і вартість", - йдеться у звіті ISW.

Коментарі:

comments powered by Disqus