Пошук по сайту:

"Місяць-два лишився": Дикий назвав головну проблему "божевільного" Путіна

"Місяць-два лишився": Дикий назвав головну проблему "божевільного" Путіна
"Місяць-два лишився": Дикий назвав головну проблему "божевільного" Путіна

Зараз у РФ є завдання за 1-2 місяці "віджати" максимум зручних і вигідних позицій, зазначив експерт.

Росіяни наразі на максимумі своїх можливостей на фронті, а з боку України можливості тільки починають розгортатись, сказав військовий експерт, екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в інтерв’ю на Radio NV.

"По дуже багатьох ознаках, які складаються в загальну картину, мені видається, що росіяни наразі на максимумі своїх можливостей. І це хороша новина. Такі максимуми загострення на фронті ми вже бачили і пережили, причому в значно гірших умовах, ніж сьогодні. Ми переживали цілком співставні масштаби їхнього тиску, ще й за умови - до того, як Конгрес США розблокував допомогу", - зазначив Дикий, уточнивши, що має на увазі події на фронті, зокрема, на початку цього року.

Колишній військовий зазначив, що українські Сили оборони тоді були в "глухій обороні", але все одно витримали наступ. 

"В росіян є прислів’я "русские долго запрягают, но быстро едут". Мені здається, що все виглядає рівно навпаки: вони якраз запрягли доволі швидко. І мобілізацію провели ще восени 2022 і з початку 2023 перевели всю економіку на військові рейки. Але от вони запрягли, погнали і вийшли на максимум своїх можливостей, вийшли на те плато, де далі нема куди рости", - сказав Дикий.

Читайте по темі: Загарбники вдарили по Бериславському району Херсонщини, загинули двоє людей

"Товариш" Ин не допоможе 

Він зауважив, що поки Китай "не відкриє свої закрома", росіянам особливо нарощувати нема чого ні по людях, ні, тим більше, по техніці і БК. Також Північна Корея, за словами експерта, не багато чим може допомагати, бо її можливості не безмежні. 

"Кім насправді вже дуже багато зробив – мільйони снарядів на дорозі не валяються… Не думаю, що "товариш" Ин може дуже сильно допомогти "товаришу" Пу. Просто фізично не сильно є чим. Щось ще досипле, але це абсолютно не те саме, чим може допомогти Китай, це просто неспівставно", - зазначив Дикий. 

Таким чином, за словами експерта, РФ зараз на максимумі можливостей. 

"А наші союзники, навпаки, виявились тими, хто дуже повільно запрягає, але здається таки позапрягали… Зараз наші західні союзники по-справжньому тільки починають "ехать". А ми, взагалі, тільки починаємо запрягати. І це визначає загальну ситуацію. Тобто росіяни дійсно пруть, дійсно тиснуть, але вони вже досягнули максимум своїх можливостей, і вони самі це знають і розуміють. А з нашого боку можливості тільки починають розгортатись - це стосується і постачання від союзників, і власне мобілізації, яка перші кроки тільки робить", - сказав військовий експерт. 

Путін блефує

Дикий також прокоментував заяву очільника Кремля Володимира Путіна перед Глобальним Самітом миру про 4 області України.

"Воно здалося таким зухвалим ультиматумом, по формі воно так і виглядало, а насправді це крик: "Давайте домовлятися"… Можливо, Путін божевільний, але він точно не дурень. Сильною стороною цього старого КГБ-шника завжди  було тримати покер-фейс при дуже поганій грі і вміти блефувати. І от ця його заява про 4 області – це саме показник дуже поганої гри, це дуже характерний для нього зухвалий блеф, на який десятиліттями, на жаль, вівся Захід", - зазначив Дикий.

За його словами, російській армії зараз ставиться задача за 1-2 місяці, які в них залишились, поки вони мають ще перевагу, "віджати" максимум зручних і вигідних позицій для подальших перемовин про заморожування війни. 

"Путін зараз блефує. Він каже: "Віддайте мені Херсон, Запоріжжя", але знає, що ніхто йому не віддасть. Але він хоче від наших партнерів почути: "Ніхто вам не дасть Запоріжжя, Херсон, але от по нинішній лінії давайте говорити". Оця заява про 4 області – це пропозиція до торгу про заморозку по лінії фронту", - сказав Дикий, зауваживши, що РФ планує "на момент початку переговорів" вже вийти до адмінкордонів Донецької області і вийти на річку Оскол.

Читайте по темі: На фронті за добу відбулось 139 боєзіткнень, найгарячіше на Покровському напрямку

"Чому я кажу про місяць-два, бо місяць-два лишився до прильоту F-16 (в Україну)", - пояснив він.

Експерт зауважив, що росіяни також розуміють наслідки від дозволів партнерів України бити західною зброєю "за поребрик". 

"Це те, чого ми чекали 2,5 роки. Ця зміна не сама по собі. Вона означає, що змінилось бачення, як взагалі треба спілкуватись з рашкою. Це означає, що до наших союзників нарешті доходить, що будь-яка дипломатія з Росією можлива тільки тоді, коли вона у військовому сенсі має жорстку поразку", - прокоментував Дикий.

Коментарі:

comments powered by Disqus